MS PeterDe MS Peter is in 2018 gebouwd voor Baggerbedrijf de Boer.

De Peter is een zeer 'groene' ploegboot. Het vaartuig is een doorontwikkeling van de eerder gebouwde Kees Jr. De Sleepboot voldoet aan de strenge IMO Tier 3 en Euro Stage 5 norm.
Om hieraan te voldoen is een SCR-systeem (selective catalytic reduction-systeem) en DPF-systeem (diesel partikel filters) in de uitlaat geplaatst. In de kleine machinekamer was het een uitdaging om deze systemen te plaatsen. 
Verder is het schip voorzien van een 'Green Pasport' welke garandeerd dat de eigenaar bij gebruik, onderhoud en sloop zorg draagt voorhet voorkomen van milieuschade.

De Peter is ruim 22 meter lang en 7 meter breedt, de diepte is 2.8 meter. Het schip is gecertificeerd door Bureau Veritas en gecertificeerd voor Unrestricted Navigation en is hiermee dus wereldwijd inzetbaar.

Artikel over de Peter.

Volg de Peter op zee.


 
 
 
 
 
 
Klik hier om de PDF flyer te downloaden.

Werkschepen

Hoekman Shipbuilding bouwt naast visserijschepen voor meerdere sectoren schepen. Zo hebben we al diverse zeeschepen, olieboten maar ook werkschepen gebouwd. Op deze website staan hier voorbeelden van. Naast nieuwbouw doen wij ook veel reparatiewerkzaamheden en onderhoud aan allerlei werkschepen. Bijvoorbeeld aan Sleep- en duwboten doen wij regelmatig hermotoriseringen, schroefasreparatie, huiddiktemetingen, of andere werkzaamheden.
Deze schepen kunnen wij droogzetten op onze scheepswerf, Scheepswerf Hoekman. Naast reparatie kunt u hier ook uw periodieke onderhoud laten doen zoals anti-fouling aanbrengen en controles uitvoeren.
In samenwerking met Scheepswerf Hoekman hebben wij al vele schepen voorzien van nieuwe of gerepareerde roeren, schroefassen, motoren of andere onderdelen.