Solution

Nieuw schip voor DUC Diving

In opdracht van DUC (Dutch Underwater Constructors) bouwt Hoekman Shipbuilding de machinekamer van dit Dive Support Vessel in. De Solution is een 55 meter lang werkschip welke uitermate geschikt is als thuisbasis voor duikopdrachten of ander ondersteuning van offshore projecten bijvoorbeeld de aanleg van windmolenparken.

December 2015 zal het casco van de Solution arriveren in de haven van Urk, voor onze fabriek. Vanaf dit moment zullen wij de afbouw van de machinekamer van de Solution verzorgen. De Solution is een echt Nederlands schip gebouwd en afgebouwd in Nederland.

Tijdens het inbouwen van de Solution houden we u op de hoogte van de vorderingen.

Het casco van de Solution wordt gebouwd in Dodewaard bij Shipcon. Als het casco gereed is wordt het naar de haven van Urk gesleept. De bouw van de Solution vordert ondertussen gestaag. Donderdag 26 november is de Solution te water gegaan. Hierna wordt de opbouw op het casco geplaatst en de laatste dingen afgemaakt waarna het casco naar de haven van Urk zal worden gesleept.

Nadat het casco van de Solution op 30 december in de haven van Urk is gearriveerd is de afbouw in het nieuwe jaar begonnen. Hoekman Shipbuilding heeft toen onder andere de machinekamer en de noodmachinekamer ingebouwd. Verder hebben we ook in de andere secties veel werk verzet met leidingsystemen, trappen, deuren, doorvoeren, enzovoort. Aan dek hebben we verschillende fundaties, leidingsystemen en andere producten geplaatst waaronder bijvoorbeeld de noodbedieningen en uitlaten.

Vrijdag 20 mei is de Solution vertrokken uit de haven van Urk naar haar eerste klus in het Duitse Rostock.

 

 Brochure Solution

 

Impressies