20 meter Multipurpose Working Catamaran

In 2014 is door Hoekman Shipbuilding in samenwerking met Van Dorrestijn Design een crewtender vessel ontwikkeld welke geschikt is voor het overzetten van personeel van en naar bijvoorbeeld windmolenparken.

Het ontwerp is opgezet als veelzijdig multifunctioneel platform om een breed scala van taken uit te voeren.

Passagiers zullen niet alleen voldoende ruimte hebben tijdens het vervoer, maar ook in staat zijn om het schip als accomodatie te gebruiken als ze de hele dag vanaf het moederschip moeten werken.

Beide rompen kunnen worden gebruikt als laadruimte voor reserveonderdelen en/of workshop.

De voorwaartse dek is voldoende om twee 10 ft containers en diverse Euro pallets te plaatsen. Ook het gebied achter de bovenbouw kan worden gebruikt voor lading.

De smalle rompen geven een uitstekend brandstofverbruik. De casco's leveren met dank aan de slimme vormgeving ook een goede draagkracht wanneer dit wordt gevraagd. De vaarsnelheid zal zijn van 10 tot 25 knopen afhankelijk van de geselecteerde voortstuwing set.

De Catamaran heeft een lengte van 23,7 meter,  breedte van 9,71 meter en een diepte van 1,10 meter. Het schip is geschikt om 12 passagiers mee te nemen. Ook beschikt de catamaran over een eigen hijskraan.

Bent u geïnteresseerd in dit schip dan kunt u contact opnemen met Klaas Hoekman.